Αντικείμενο του έργου
Το τελικό προϊόν της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είναι το φρέσκο ψάρι και η διατήρηση της φρεσκότητάς του για χρονικό διάστημα που διευκολύνει τις εξαγωγές και τη μεταφορά του είναι μια μεγάλη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια ώστε να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της και να διευρύνει τις αγορές της.
Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης θα υιοθετηθούν τρεις συνισταμένες προσεγγίσεις:
- Αποτελεσματικότερη διαχείριση της θερμοκρασίας κατά την αλίευση,
- Ελάττωση του αρχικού μικροβιακού φορτίου του προϊόντος, και
- Γενετική επιλογή για μείωση των ενδογενών παραγόντων υποβάθμισης της ποιότητας.
Αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή νέων, βελτιωμένων παρεμβάσεων στο στάδιο της αλίευσης και επεξεργασίας ιχθυηρών, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του τελικού προϊόντος και την επέκταση της διατηρησιμότητάς του.