Στόχοι του έργου
- Η ανάπτυξη και εφαρμογή εναλλακτικών πρωτοκόλλων κατά την αλίευση και η μελέτη της επίδρασής τους στην ποιότητα και τη διατηρησιμότητα των ιχθύων, και
- Η μελέτη και εφαρμογή ενός σταδίου εξυγίανσης του νερού που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των ιχθύων για τη βελτίωση της ποιότητας και την επέκταση της διατηρησιμότητάς τους
- Η μελέτη της επίδρασης όλων των παραπάνω παρεμβάσεων στους βιοχημικούς μηχανισμούς που καθορίζουν την ποιότητα του φρέσκου προϊόντος μετά την αλίευση
- Ο προσδιορισμός της γενετικής βάσης της φρεσκότητας και της αλληλεπίδρασής της με τις μεθόδους εξαλίευσης.